LUDOTECA EGOSANO

Ludoteca Egosano

Jocurile sunt un mod excelent de a petrece timp de calitate alături de copiii noștri. Pe lângă atmosfera relaxată și distractivă, jocurile oferă multe oportunități de învățare. La prima vedere, copiii sunt atrași de dorința de a câștiga jocul, însă pe măsură ce învață regulile jocului, ajung să își dezvolte noi abilități și să cunoască noi concepte.

Credem că jocurile nu trebuie să fie extrem de academice pentru a fi educative. Implicarea copiilor în jocuri de masă (board games) ajută la dezvoltarea abilităților sociale precum comunicarea verbală, plăcerea de a interacționa cu ceilalți, răbdarea de a-și aștepta rândul, calitatea de a împărți obiecte.

Din punct de vedere cognitiv, jocurile de masă pot întări abilitatea de concentrare a atenției copilului pentru o perioadă de timp necesară finalizării jocului. Și asta nu este tot..

Jocurile de societate, de familie, educative, logice, de gândire, de memorie, de tip puzzle, de tip lego, de tip scrabble stimulează curiozitatea și interesul copilului de a fi mai bun în arii precum:

  • Recunoașterea numerelor și formelor, gruparea și numărarea acestora;
  • Recunoașterea literelor și formarea de cuvinte, de propoziții, citirea lor;
  • Percepția vizuală și recunoașterea culorilor și a combinațiilor de culori;
  • Coordonarea mână-ochi și dexteritatea manuală.

Este bine să lăsăm copilul să câștige?

Copilul ia jocul foarte în serios; se implică 100% în fiecare aruncare a zarului, de aceea este important să îl ghidăm pe parcursul jocului. Atunci când personajul lui cade pe un nivel inferior, copilul se întristează; când personajul câștigă teren, copilul se simte mândru și fericit, chiar dacă noi, adulții știm că în jocul cu zarul suntem la mâna hazardului. Prin urmare, adultul trebuie să găsească un echilibru între plăcerea copilului de a juca pentru a câștiga și abilitatea sa limitată de gestionare a frustrării și a conceptului de pierdere.

Pentru copiii de 3 -5 ani, jocul înseamnă câștig. Nu câștigă, nu mai joacă. Așa stând lucrurile, credem că este bine să îi lăsăm să câștige. Abia după vârsta de 6 ani, copiii internalizează regula de joc cinstit, de cel mai bun să câștige. Chiar și după această vârstă plăcerea de a câștiga este la fel de mare, de aceea este sănătos să le oferim această satisfacție din când în când.

Jocul potrivit la vârsta potrivită

Fiecare vârstă are nevoile ei de dezvoltare și adaptare la cerințele societății. În perioada 3-5 ani, copilul trebuie ajutat să își dezvolte încrederea în sine, să fie proactiv, ambițios și să îi facă plăcere să se joace cu alți copii.

Jocul în grupuri mici (3-4 copii) sunt utile atâta vreme cât fiecare membru din grup are o sarcină clară (tu dai cu zarul, tu muți pionul roșu, tu muți pionul verde etc).

Copiii învață noțiunea de regulă de joc, ceea ce implică respectarea unor limite. De exemplu, zarul trebuie aruncat numai pe tabla de joc. Nu pe tavan, nu spre ușă, nu pe geam, nu în partenerul de joc. În caz contrar, jucătorul este scos din joc.

Tabla de joc și limitele sale determină copilul să fie mai organizat, mai liniștit și mai concentrat pe rolul său din joc.

Respectarea limitelor și neinvadarea spațiului personal al celorlalți copii duc la formarea de abilități sociale sănătoase și la formarea unei personalități armonioase.

După vârsta de 5 ani, copiii au capacitatea de a gândi matematic, de a recunoaște numerele, literele și de a construi cuvinte.

Copiii mai mari de 6 ani sunt interesați de jocurile de strategie, care implică planificare, luarea de decizii, gândire critică, agilitate mentală. Jocurile specifice acestei vârste oferă un mediu închis în care situațiile de cauza –efect pot fi ușor identificate, iar copilul își dezvolte un stil de gândire care implică conștientizarea consecințelor acțiunilor proprii în lumea reală.

6 beneficii pe tabla de joc

  1. Învăț să am răbdare (să îmi aștept rândul)

  2. Îmi stimulez mintea și o fac mai rapidă

  3. Învăț să anticipez consecințele faptelor mele

  4. Învăț să iau decizii

  5. Îmi fac prieteni

  6. Nu mai simt nevoia de tabletă și laptop!!

Beneficiu BONUS: Mă distrez la maxim!

Sub sloganul Uită de tabletă! Hai la LUDOTECA!, asociația EGOSANO lansează proiectul Ludoteca Egosano – o platformă în care copiii de 4 – 10 ani participă la jocuri educative care să le stimuleze gândirea și să le dezvolte personalitatea.

La Ludoteca Egosano am creat un mediu de învățare prin joc bazat pe jocuri de societate, jocuri de memorie și de gândire, puzzle 2D și 3D, dar și jocuri de construcții, lego și jocuri de creație.
Practic, vom avea ateliere tematice de maxim 8-10 copii în care vom stimula munca în echipă, dar și competiția; ne vom distra cu activități de energizare și vom învăța să ne asumăm roluri în echipă – atât rolul de lider, cât și de coechipier.

AVANTAJELE LUDOTECII EGOSANO:

1. Nimic nu este la voia întâmplării; copiii vor fi antrenați în activități și jocuri specifice vârstei lor;
2. Nici un copil nu se va juca singur; promovăm spiritul de echipă și învățăm copiii să ceară și să ofere ajutor;
3. Implicăm copiii în jocuri educative și distractive și urmărim să creștem nivelul de dificultate al jocului pe măsură ce copilul performează.

PROGRAMUL:

În timpul anului școlar: Sâmbătă – Duminică – 10.00 – 12.00

TARIFE:

– 13 lei/oră
– 20 lei/2 ore
– 25 lei/3 ore

NOU!!! DESCHIDEM LUDOTECA DE VARĂ 2016!!

PERIOADA: IUNIE – SEPTEMBRIE 2016
PROGRAM: Luni – Vineri, 8.00 – 13.00
TARIFE: 30 Lei/zi
                 100 lei/săptămână
                 170 lei/2 săptămâni
                 300 lei/lună
*Frățiorii și surioarele beneficiază de 50% reducere.
* Colegii de clasă beneficiază de 10 % reducere.
GRUPA MINIMĂ – 5 COPII
               MAXIMĂ – 10 COPII
Având în vedere numărul limitat de locuri, înscrierea copiilor se va face în ordinea rezervărilor făcute la 0744 323469.
Vă așteptăm cu mare drag!
 
Ludoteca de vacanta2016