SĂNĂTOS ȘI FERICIT

Asociația Egosano în parteneriat cu Asociația filantropică Sfântul Antonie cel Mare – centrul de zi din Galați, desfășoară proiectul „SĂNĂTOS ȘI FERICIT” în anul școlar 2015 – 2016.

Scopul proiectului

Proiectul „SĂNĂTOS ȘI FERICIT”  este un proiect de educație pentru sănătatea familiei și are ca scop promovarea și formarea de deprinderi pentru un stil de viață sănătos și reducerea riscului de îmbolnăvire cu boli transmisibile în comunitate, prin transmiterea de informații relevante din patru arii ale sănătății (sănătatea corporală, sănătatea alimentației, sănătatea reproducerii, sănătatea emoțională).

Cui ne adresăm?

Proiectul se adresează copiilor cu vârsta cuprinsă între 7 şi 14 ani, înscrişi în centrul de zi al Asociației Sf. Antonie cel Mare din Galați, care au acces limitat la serviciile de informare și sănătate, au un nivel scăzut de conștientizare a riscurilor și se expun ușor pericolului de infectare și îmbolnăvire cu boli transmisibile în comunitate.

Ce ne propunem?

Activităţile proiectului se adresează atât copiilor cât și părinților acestora şi constau în următoarele:

  • desfăşurarea programului de educație pentru sănătatea familiei „Sănătos și fericit” dedicat copiilor;
  • organizarea atelierului de creație „Crăciunul în familie” la care să participe părinţii împreună cu copiii.
  • organizarea unui spectacol dedicat Zilei Internaționale a Copilului;
  • organizarea Școlii părinților;

Programul de Educaţie pentru Sănătatea Familiei „Sănătos și fericit” dedicat copiilor, se va desfăşura de-alungul a 10 întâlniri şi va fi susţinut de voluntari instruiți ai asociaţiei Egosano.

Atelierul de creație „Crăciunul în familie”, dedicat părinţilor şi copiilor, se va desfăşura în perioada Sfintelor Sărbători de Craciun și va consta în confecționarea unor decorațiuni cu specific.

Școala părinților va consta în 3 întâlniri dintre părinți și specialiști în sănătatea familiei (psiholog școlar, medic de familie/pediatru, consilier de nutriție).

Spectacolul dedicat Zilei Internaționale a Copilului va consta în organizarea unei petreceri pentru copii cu animatori, concursuri si premii.

PROMOVĂM VOLUNTARIATUL!

Proiectul Sănătos și fericit este un proiect de voluntariat 100%. Echipa de proiect este alcătuită din coordonatorul de proiect și educatorii pentru sănătate instruiți în programul „SĂNĂTOS ȘI FERICIT”.

Fondurile necesare indeplinirii obiectivelor proiectului provin din sponsorizări și donații.

Implică-te în proiectul „Sănătos și Fericit” și susține activitatea care îți place! Contactează-ne pentru donații sau sponsorizări! 

ASOCIAȚIA EGOSANO

CUI: 33652000

CONT: RO 75 RNCB 0141143188470001 ING BANK

asociatia.egosano@gmail.com I 0744.323.469

Asociaţia Egosano împreună cu Asociaţia filantropică „Sfântul Antonie cel Mare”- Centrul de zi, se obligă ca întreaga sumă de bani obţinută din sponsorizare, să fie utilizată pentru derularea obiectivului sponsorizat şi să aducă la cunoştinţa publicului numele sponsorului precum şi unele date privind imaginea acestuia pentru identificare.

Sanatos si fericit