O SPERANȚĂ DE CRĂCIUN

În perioada Craciunului, asociația Egosano își propune să meargă cu speranță de Crăciun și să colinde 10 persoane vulnerabile din Galați, victime ale accidentului vascular fără posibilități materiale.

Acțiunea are scop caritabil și constă în strângerea de fonduri pentru achiziționarea de produse alimentare de bază și produse de prim-ajutor.

Dacă dorești să susții cauza noastră și să aduci Speranță de Crăciun celor 10 bolnavi de AVC, o poți face în 3 moduri:

  1. Participă la atelierele de creație Heart-made Boutique și fă o donație! Avantaj: pleci acasă cu decorațiunile de Crăciun pe care le realizezi.
  2. Cumpără produsele Heart-made Boutique și banii vor merge la bolnavii cu AVC.
  3. Fă o donație pur-și-simplu! Ajutorul tău aduce speranță și bucurie pe chipul unor oameni aflați în suferință.

 

CALENDARUL evenimentului:

23 noiembrie – 13 decembrie: perioada de strângere de fonduri

14 – 20 decembrie: 10 vizite cu Speranță de Crăciun

Accidentul vascular este a treia cauză de deces la nivel mondial și reprezintă o afecțiune neurologică gravă.  Sistemul nervos central este afectat, iar leziunile de la nivelul cerebral determină instalarea dizabilității pe termen lung.

Pacienţii care supravieţuiesc în urma producerii unui AVC prezintă simptome precum: deficienţe de echilibru, deficienţe de percepţie, afazie, paralizia unor părţi ale corpului, depresie şi alte disfuncții cognitive.

Accidentul vascular cerebral reprezintă o problemă majoră de sănătate atât din punct de vedere al mortalităţii ridicate, cât şi din perspectiva sechelelor, cu efecte profunde asupra calităţii vieţii pacientului şi a familiei acestuia.

Bolnavul cu AVC are nevoie de multă susținere din partea familiei pentru a face față programelor intensive de recuperare atât de necesare pentru menţinerea la un nivel optim a funcţiilor fizice, intelectuale, psihice şi sociale.

Din nefericire, cei mai mulți pacienți cu AVC provin din medii sărace, fără posibilități de recuperare adecvată.

O speranta de Craciun_poster