MENS SANA IN CORPO-RATE SANO

09c02b0fb1095af6a17fb215e3917aff

Din punct de vedere calendaristic, e oficial primavară. Chiar dacă vremea rece și ploile își mai fac de cap și ne strică uneori dispoziția, copacii în floare, zambilele și narcisele parfumate din piețe, ne dau de înțeles că vremea caldă nu e departe. În martie, luna femeii și a începutului de primavară, vă invităm să dați startul unui program de recăpătare a tonusului. Primavara este pe bună dreptate privită ca un anotimp al renașterii, al regenerării, al noilor începuturi, așadar, de ce sa nu profităm ?

Un prim pas în acest proces de reînnoire îl reprezintă detoxifierea organismului.

Detoxifierea înseamnă curațarea sângelui de toxine, atât de necesară dupa sezonul rece, când organismul nu a avut la dispoziție o gamă prea variată de fructe și legume proaspete.

Internetul abundă în informații despre acest proces de curățare a organismului și efectele sale asupra sănătății. Curele de detoxifiere pot fi mai restrictive sau mai lejere, în funcție de nevoile nutriționale ale fiecăruia. Am selectat mai jos câteva reguli simple de detoxifiere, la îndemâna oricui :

  • Hidratează-te corespunzător : Bea în fiecare zi minimum 2 litri de apă plată. Acest lichid va contribui extrem de eficient la diluarea toxinelor în timpul eliminării lor. Ceaiurile de plante, ceaiul rooibos sau sucurile proaspete de legume și fructe pot fi de asemenea consumate.

  • Include în alimentația zilnică produse detoxifiante, de preferat alimente cât mai naturale, în stare crudă : fructe, legume, germeni, cereale, nuci și seminte, etc.

  • Elimină pe o perioada de timp din alimentație produsele « nocive » (prăjeli, grăsimi în exces, zahăr, alcool, cafea, etc) și înlocuiește-le cu alternative mai sănătoase (poți începe cu produsele detoxifiante prezentate mai sus). În ceea ce privește zahărul, îl poți substitui cu miere, sirop de agave, extract de stevia (în cantități moderate).

Alături de curațarea organismului, vremea frumoasă de afară ne îmbie să fim mai activi. E timpul să profităm de soare și de natură pentru a ne plimba mai mult, a face o tură cu bicicleta, cu rolele, sau de ce nu, un pic de jogging în parc. Bineînțeles, puteți practica fitnessul sau participa la clase de aerobic la sală. Pe lângă beneficiile binecunoscute ale exercițiilor fizice asupra organismului nostru, sportul este de real ajutor în reducerea stresului.

Un loc de munca în mediul corporativ presupune în principal activitate la birou, fără mișcare fizică. Continuând seria de metode de relaxare și reducere a disconfortului emoțional începută AICI , vă recomandăm cu  încredere exercițiul fizic, remediu sigur împotriva stresului implicit de la locul de muncă, precum și un ajutor de bază în îmbunătățirea condiției fizice. Sportul schimbă dispoziția, crește nivelul de energie, ajută la îmbunătățirea concentrării și relaxează atât mintea, cât și trupul. Așadar, contribuie din plin la starea de WELL BEING.

25f1fe5d46bc3187b3a20dc6e1f7089f

Pe lângă alimentația sănătoasă și exercitiul fizic, relaxarea este la fel de importantă pentru bunăstarea noastră ca femei, angajate în mediul corporate. Încearcă să îți faci timp zilnic pentru relaxare. În afară de Yoga, Meditație mindfulness, Masaj, care se pot practica și la locul de muncă, relaxarea după serviciu este esențială, deoarece delimitează clar jobul de alte aspecte ale vieții tale. Fă ceea ce îți place, fie ascultă muzică, fă o baie fierbinte, bucură-te de o ieșire cu prietenii, citește, practică un hobby sau fă ceva cu totul diferit.

Studii recente arată că includerea acțiunilor de mai jos în rutina ta zilnica, ajută la menținerea stărilor de relaxare și WELL BEING atât de necesare pentru confortul nostru emoțional.

  • Menține/reia legătura cu persoanele apropiate
  • Fii activă
  • Observă
  • învață tot timpul ceva nou
  • Dăruiește.

Sau, poți participa la unul din workshopurile Egosano de art&craft, veritabile ateliere de relaxare, unde îți poți pune în valoare latura artistică, ori îți poți descoperi o nouă pasiune : design floral, crearea de bijuterii, home decor, cake design, holiday craft, nail art etc.

Sâmbătă, 9 aprilie 2015, la centrul Egosano se va desfășura Atelierul de relaxare Simte Creează Trăiește cu tema IKEBANA MODERNĂ, susținut de Mirela Frangulea, artist handmade.

Într-un cadru relaxat, vom descifra împreună mesajele și simbolurile aranjamentelor florale tip Ikebana, așa cum sunt ele percepute de orientali, în general, și de japonezi în special. Ghidându-ne dupa elementele de teorie prezentate în cadrul atelierului, vom crea propria IKEBANA. Pentru a vă personaliza creația, vă invităm să veniți cu ce materiale doriți: vas, decorațiuni sau plante preferate.

pagină01

Redactor: Simona Tase

Sursă foto: pinterest.com

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s