Cum pot deveni visele realitate in 2014

Cum pot deveni visele realitate in 2014

Trăiesc fiecare început de an ca pe un nou start. Fie ca încep un nou proiect, fie că privesc viaţa mea dintr-o altă perspectivă, la începutul fiecărui an caut să schimb ceva, să fac ceva diferit.have big dreams

 Sunt recunoscătoare pentru bine-venita vacanţă de sărbători şi pentru rolul ei vindecător. Crăciunul şi vacanţa din jurul său înseamnă mai mult decat bucurie şi relaxare. Întreaga perioada de vacanţă de iarnă este un bun prilej pentru odihna trupului şi a sufletului, pentru a cere iertare şi a (ne) ierta şi mai ales pentru vindecare emoţională.

 Sunt ani în care facem acest lucru fără să ne dăm seama; pur si simplu ne lăsam purtaţi de frumuseţea obiceiurilor de iarnă şi retrăim bucuria copilăriei de odinioară. Lăsăm copilul din noi să fie liber, să facă orice îi aduce fericire. Pentru unii, vacanta de iarna este singura perioadă în care “opresc motoarele” şi fac pe plac copilului din ei.

 Mă bucur că este aşa, chiar dacă asta înseamnă mâncat excesiv, nopţi nedormite, shopping necontrolat şi distracţie fără limite. În ciuda inevitabilei găuri din buget, toată această “libertate iresponsabilă” ne oferă un mare beneficiu: acela de a ne încărca bateriile. Pornim astfel în noul an cu un tonus bun, plin de optimism şi de dorinţe.

 De ce oare cele mai multe vise, dorinţe, aspiraţii le avem la început de an?

 Pentru că, acum mai mult decat oricând, suntem mai aproape de noi înşine, suntem mai receptivi la emoţiile noastre, la ce ne face plăcere şi ce ne face fericiţi.

 În acest moment în care citiţi aceste rânduri, vă invit să vă opriţi, să închideţi ochii şi să vă imaginaţi răspunsul la întrebările mele:

 Ce culoare ar avea viaţa dacă aţi trăi-o după cum simţiţi?

 Ce aţi face diferit dacă aţi avea şansa să o luaţi de la capăt?

Cum v-ar plăcea să fiţi pentru a fi multumiţi şi fericiţi? bigger dreams

 Zâmbiţi, nu-i aşa? Visele frumoase ne încântă sufletul şi ne dau energie pentru a merge mai departe. Îndrăzniţi să visaţi! Şi nu oricum…

 Îndrăzniţi să visaţi la o viaţă mai bună! Creaţi-vă cele mai fericite scenarii si împărtăşiţi-le celor dragi!

Încurajaţi-vă copiii să viseze! Prezentaţi-vă drept musafir în universul lor şi nu  invadator sau distrugător de vise! Aşa veţi hrăni optimismul şi încrederea în sine; aşa veţi dezvolta curajul şi curiozitatea.

Respectaţi-vă visele şi luaţi-le în serios! Ştim cu toţii că porcul nu zboară, dar oameni care şi-au transformat visele în realitate, am mai vazut.

Rămâneţi sinceri cu voi înşivă! Evaluaţi şi reevaluaţi deciziile pe care urmează să le luaţi! Sunt ele cele mai potrivite pentru împlinirea visului vostru? Cum ştiti acest lucru?

Căutaţi inspiraţie! Nu este întâmplător faptul că site-urile sunt pline cu citate motivaţionale la început de an. Căutaţi şi alegeţi citatul motivaţional care să vă inspire în acest an. Salvaţi-l ca mesaj de Bun Venit pe telefon sau pe desktop, notaţi-l în agenda cea nouă sau pe calendarul de perete. El va fi mantra voastră, el vă va aminti care este visul vostru şi vă va încuraja să mergeţi mai departe.

 Aşterneţi visele voastre pe hârtie! Creaţi-vă propriul jurnal de vise şi începeţi cu următoarea afirmaţie: “În 2014 doresc să îmi îndeplinesc urmatoarele vise:…….”
Cunoaşteţi foarte bine rolul vindecător al exprimării emoţiilor în scris şi ştiţi că pentru o gândire clară şi organizată, aveţi nevoie de un plan de idei.journaling woman

Folosiţi-vă creativitatea şi exprimaţi-vă liber visele în cel mai artistic mod cu putinţă. Ştiu că pentru mulţi dintre voi jurnalul de vise este ceva nou şi tocmai de aceea vă încurajez să-l experimentaţi. Nu este o joacă de copii, o temă pentru şcoală sau o pierdere de timp. Este cadrul, fundalul, backgroundul pe care veţi crea şi veţi trăi sumedenia de evenimente şi întâmplări în noul an.

Căutaţi ajutor! A trecut vremea lui “Nu ştiu! Nu pot! Nu am cum!”. Trăim într-o lume bogată în resurse informaţionale. Cu o simplă căutare pe google veţi găsi cel puţin câteva pagini cu linkuri utile. Învăţaţi să căutaţi şi să filtraţi informaţia! Alegeţi ce credeţi că vă ajută în îndeplinirea viselor voastre!

Învăţaţi! Învăţaţi! Învăţaţi! De fapt, studiaţi şi aprofundaţi domeniul care vă pasionează! Fiţi mai buni în ceea ce faceţi! Important este să vă placă ceea ce faceţi. Gândiţi-vă la acest lucru!

Transformaţi-vă visele în realitate! Degeaba aveţi un plan de lucru excelent dacă nu îl puneţi în practică; degeaba urmaţi 100 de cursuri de perfecţionare, dacă nu folosiţi cunoştinţele acumulate în mod concret şi degeaba vă daţi voie să visaţi dacă nu depuneţi efortul necesar pentru transfomarea viselor în realitate. Reţineţi că unde este dorinţă, este şi putinţă!

 Vă doresc ca în 2014 să alegeţi măcar un vis din sertarul cu vise şi să vă mobilizaţi energia şi efortul pentru a-l transforma în realitate. Dacă doriţi să împărtăşiţi visul pe care doriţi să îl îndepliniţi anul acesta, aştept cu drag comentariile voastre. dream quilt

Un An Nou fericit tuturor!

semnatura Alina

Sursa foto: pinterest.com

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s