Trage linie! Cati indicatori ai calitatii vietii tale ai atins?

quality of lifeVi s-a intamplat sa intalniti persoane care dupa firescul „Buna ziua” sa va intrebe „Care e problema?” sau atunci cand sunati pe cineva sa fiti intrebati „Ce s-a intamplat?”

Suntem obisnuiti sau poate chiar educati sa gandim in termeni de probleme si solutii, de obiective si strategii, target si plan de actiune. Suntem convinsi ca numai asa putem sa obtinem rezultate, beneficii si implicit profit. Ajungem sa ne bucuram pentru ca am reusit sa pacalim/convingem un client sa cumpere/pastreze un produs de care stim ca nu are nevoie si asta numai pentru ca doar asa ne putem incasa bonusul.

Fie ca suntem corporatisti, antreprenori sau bugetari, ne-am adaptat atat de bine societatii prezente incat parca am ajuns sa functionam pe pilot automat. De la ora de trezire (aceeasi in fiecare dimineata), continuind cu ritualul de pregatire pentru serviciu, injuraturile din trafic si agitatia de peste zi, totul a devenit o rutina.

„Eu asa functionez. Daca nu ma agit, inseamna ca ceva nu este in regula.” Va suna cunoscut?

Toate aceste comportamente cu care ne-am obisnuit si carora le gasim o justificare, de fapt ne afecteaza CALITATEA VIETII. Ramane paradoxal faptul ca toate eforturile noastre sunt depuse tocmai pentru a ne imbunatati aceasta calitate a vietii.

CUM STIM CA AVEM O VIATA DE CALITATE?

In primul rand prin CALITATEA VIETII intelegem starea generala de bine, definita in termeni de SANATATE si FERICIRE si nu de bogatie (dupa cum cred multi multi oameni).

Cu cat avem un stil de viata mai sanatos, cu atat avem o calitate a vietii mai buna!

Dezactivati butonul de pilot automat si reflectati asupra celor 6 indicatori de masurare a calitatii vietii:

1. EMOTIILE POZITIVE

Buna-dispozitie, sentimentele de fericire, recunostinta si incredere sunt esentiale pentru a avea o viata de calitate. Opriti-va pentru cateva minute si reflectati la intrebarea “cand am fost fericit/recunoscator cu adevarat ultima data?”

2. RELATIILE

Calitatea relatiilor cu ceilalti influenteaza calitatea vietii noastre. Relatiile bazate pe sinceritate si suport sunt „tamaduitoare” in momentele dificile pe care viata ni le ofera. Investiti timp si energie in relatii care va implinesc emotional! Gasiti timp pentru oamenii langa care va simtiti fericiti!

3. IMPLICAREA

Vi s-a intamplat sa va implicati intr-o activitate si sa lucrati ore in sir fara ca timpul sa conteze?Stresul pozitiv – despre acesta este vorba! Entuziasmul si puterea de concentrare cresc exponential atunci cand ne place ceea ce facem.

4. O CAUZA NOBILA

Implicarea in activitati care au drept scop si o cauza nobila, contribuie enorm la cresterea stimei de sine si ne ofera increderea necesara pentru a continua eforturile noastre. Sentimentele de utilitate si de valoare sunt traite in mod special atunci cand alegem sa ne implicam in activitati de intrajutorare a comunitatii.

Fie ca vorbim de VOLUNTARIAT, de servicii sociale sau pur si simplu de dorinta de a face o fapta buna, orientarea atentiei si interesului catre o cauza nobila contribuie semnificativ la imbunatatirea calitatii vietii.

5. SENTIMENTUL DE SATISFACTIE

Ne simtim impliniti si satisfacuti atunci cand reusim sa ducem pana la capat o activitate, un proiect sau sa bifam tot ce ne-am programat pe hartie. Emotiile pozitive sunt bine-venite si atunci cand rezolvam un Sudoku si atunci cand reusim sa trecem la un alt nivel la playstation. Celebrati si micile succese si valorizati importanta finalizarii cu succes a oricarei provocari!

6. SANATATEA

Calitatea conditiei noastre fizice, a mobilitatii dar si a rezistentei la efort, sunt aspecte serioase de care si cei mai sedentari oameni este bine sa tina cont.

Este demonstrat stiintific faptul ca o buna calitate a somnului aduce beneficii si calitatii vietii. Cu cat ne odihnim mai putin si nu ne dozam efortul, cu atat sentimentul de coplesire emotionala creste si productivitatea scade.

CUM NE PUTEM IMBUNATATI CALITATEA VIETII

Una dintre modalitatile terapeutice de dezvoltare personala si vindecare emotionala, reprezinta Art-terapia.ateliere de relaxare_logo buline

Va invit sa experimentati atelierele despre emotii intitulate Simte! Creeaza! Traieste!, unde fiecare participant va trai experienta exprimarii gandurilor si a emotiilor prin arta handmade.

Atelierul din 9 noiembrie este dedicat persoanelor care se simt coplesite de stres si au nevoie de noi resurse interioare care sa le motiveze si sa le dea putere pentru a merge mai departe.

Fiecare participanta va lucra cu propriile trairi pe care le va materializa concret intr-un jurnal motivational pe care il va crea dupa bunul plac.

Impreuna cu psihologul Rodica Iacob Lificiu, va vom oferi cadrul terapeutic necesar, materiale de lucru si intreg suportul nostru.

Retineti ca atelierul din 9 noiembrie este GRATUIT iar numarul de locuri este limitat!

Detalii despre modalitatile de inscriere gasiti aici.

Va asteptam cu drag,

semnatura Alina

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s