Cu emotiile in farfurie – seminar despre alimentatia dictata de emotii

Alimentatia dictata de emotii este atunci cand folosim mancarea ca o modalitate de a ne satisface nevoile emotionale mai presus decat nevoile si capacitatea stomacului. 

Fiecare dintre noi a trait momente de stres major fie la un examen, fie la pierderea a ceva sau a cuiva drag, iar o punga de chipsuri sau o ciocolata cu rom, un tort de inghetata sau o pizza, au fost „prieteni de nadejde” care ne-au fost alaturi la greu.

In aceeasi masura, atunci cand am castigat un premiu la scoala sau am luat permisul auto, am ales sa sarbatorim reusita mancand o prajitura cu ciocolata sau o inghetata cu vanilie si cu alune.

Din cand in cand este ok sa alegem mancarea ca „aliat”, insa atunci cand dorinta de a manca ceva bun apare in mintea noastra ori de cate ori suntem frustrati, tristi, dezamagiti, stresati sau entuziasmati, fericiti, vorbim despre un mecanism primar de gestionare a emotiilor. Din pacate, privita din aceasta perspectiva, alimentatia dictata de emotii ne poate afecta atat greutatea, cat si sanatatea si starea de bine.

Putini stiu faptul ca alimentatia pe fond emotional este des-intalnita si la copiii care nu stiu cum sa descrie ceea ce simt, care nu sunt incurajati sa isi exprime emotiile in mod natural sau care aud mai des „nu ai voie sa..” decat „este ok sa..”.

In cadrul seminarului interactiv „Cu emotiile in farfurie”, ne propunem sa avem discutii libere bazate pe intrebari si raspunsuri care vor urmari atingerea urmatoarelor obiective:

Familiarizarea participantilor cu notiunea de „alimentatie emotionala„; 
– Identificarea motivelor personale pentru care consumam anumite alimente chiar si in absenta nevoii fiziologice de hrana;
– Cunoasterea diferentei dintre „foamea fiziologica” si „foamea psihologica/emotionala”;
– Solutii de autocontrol si gestionare a momentelor in care simtim nevoia sa ne refugiem in mancare;
– Solutii psihoterapeutice de stimulare a apetitului alimentar pentru situatiile de refuz sau lipsa a poftei de mancare. 

Seminarul se recomanda persoanelor aflate vesnic la dieta, parintilor cu copii care refuza mancarea sau care mananca in mod compulsiv, cadrelor didactice care lucreaza cu prescolari si scolari mici.

Prezinta: Alina Chercea Closca, Psiholog clinician specialist

Taxa de participare: 50 lei

Numarul de locuri este limitat, de aceea pentru rezervari, va invitam sa ne contactati la telefon 0744 323469 pana in data de 15 mai 2013.

 
Va asteptam cu drag si cu premii surpriza!
poster_cu emotiile in farfurie
Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s